Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Laktosfri chokladmjölk med ingefära och apelsin

Att apelsin och choklad gifter sig fint – det är sen gammalt. Addera sedan riven ingefära och en massa krossad is och du har en lyxigre, lite fräshare variant av vår älskade chokladmjölk. Slurp!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg krossad is i ett stort glas oxh häll i chokladmjölken.
  2. Skölj och skrubba apelsinen i ljummet vatten och riv skalet från apelsinen. Skala och riv ingefäran. Rör ner apelsinskal och ingefära i chokladmjölken. Dekorera gärna med lite extra rivet apelsinskal.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri chokladmjölk.

Recept och bild i samarbete med Skåenemejerier Må Väl.

Ingredienser

Portioner: 1
  • krossad is
  • 3 dl laktosfri chokladmjölk
  • skalet av 1/2 apelsin
  • 3/4 tsk riven ingefära
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 710 kJ / 177 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer