Vegansk morotsrulltårta

Betyg 3.4 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Vegansk morotsrulltårta

Den här drömmiga morotsrulltårtan smakar precis som morotskaka. Härligt saftig och kryddig i smaken, och dessutom helt vegansk tack vare att den bakas på havredryck och havregrädde!

Vegansk morotsrulltårta

Ingredienser

ca 10-12 bitar
2 medelstora morötter
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1/2 dl brunt farinsocker strö
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havredryck
1/2 dl neutral olja

Fyllning

400 g växtbaserad färskost
1 dl vispbar havregrädde
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Till servering

florsocker (att pudra över)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Smaken är jätte god, men trots att jag följde receptet och tog Linneas tips så sprack kakan, alldeles för mycket fyllning.

    Elin

  • Mina veganska döttrar älskar denna och den är nu en stående favorit på alla högtider. För att få till botten så skälper jag den gräddade botten på ett nytt bakplåtspapper med strösocker på precis som när en gör vanlig sockerkaka. Jag tar bort papperet som den bakades på, strör socker på kakan lägger tillbaka papperet och sedan rullar ihop allt. Så det är bakplåtspapper på båda sidorna av kakan. Låter det vila 1 timme om kakan inte svalnat helt stoppar jag in den i kylen. Fyllningen följer jag receptet men har i lite limejuice på slutet om den bara smakar sött. Jag har märkt att olika cremecheese smakar olika mycket. Vissa tycker jag bara smakar kokos då blir det bra med lite limejuice och lite extra florsocker. Sen använder jag inte all fyllning utan brukar ha det som blir över i en skål bredvid så att var och en får bestämma själv. Cremen passar förövrigt jättebra till färska frukter och bär!

    Linnéa

    Hej Linnéa! Tack för din kommentar och vad kul att höra att ni tycker om den här rulltårtan. ❤ Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hmm rullade ihop medan varm och lät svalna helt. Klumpar ihop sig så gick ej rulla upp för att bre ut fyllning. Och ja, har gräddat kakan ordentligt, torr "sticka" vid testning

    Madeleine

  • Tyvärr blir fyllningen super geggig och inte så bra :(

    Ingried

  • Jag följde receptet men upplevde att det blev alldeles för mycket fyllning. Dessutom var det inte bra att rulla kakan innan för den sprack över hela. Nästa gång blir det att testa hälften av fyllningen och rulla på ett annat sätt.

    Frida

  • Tack för att ni tar fram glutenfria och veganska recept!

    Elina

  • Vad menas med 1/2 farin?

    Lena

    Hej Lena! Det ska stå dl där. Det hade tyvärr fallit bort men nu är receptet komplett. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Tänkte baka detta idag, men vad använder ni för produkt "vispbar havregrädde" ??

    Leyla

    Hej Leyla! Detta recept är lagat med vispbar havregrädde från Aito (oat for whipping). Lycka till med din rulltårta. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Glutenfri brownie
    Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pavlova med äpple och björnbär
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Veganska pannkakor
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med zucchini, timjan och citron
    Betyg 4.3 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bananmjölk till frukostflingor
    Betyg 3 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad