UNDER 45 MIN | Medel

Vegansk mac and cheese

Vegansk mac and cheese? Är det ens möjligt? Javisst! Havrebaserad matlagningsgrädde med ostsmak fixar smaken tillsammans med timjan, vitlök och rostad lök i denna klassiska vardagsrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnan på 225°C.
  2. Koka pastan i 10 minuter och skölj.
  3. Hacka lök och vitlök och stek i olivoljan tillsammans med timjankvistarna i cirka 3 minuter. Rör ner övriga kryddor och matlagningsgrädde. Koka upp och låt sjuda i ca 3 minuter. Ta bort timjankvistarna och tillsätt 1 msk ströbröd (för 4 port).
  4. Blanda pastan med såsen häll över i en ugnsfast form. Strö ströbröd över pastan och ringla över lite olivolja. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter tills ytan är gyllenbrun.
  5. Till servering: Dekorera gärna med timjan och panerade lökringar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i den växtbaserade matlagningsgrädden och de panerade lökringarna.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta, växtbaserad matlagningsgrädde, ströbröd och uteslut lökringar.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Aito.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (4 port motsvarar ca 300 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • olivolja (till stekning)
  • 5 timjankvistar
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/3 tsk vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 förp havrebaserad matlagningsgrädde med ostsmak (à 250 ml)
  • ev några ringar av gul lök (till dekoration)
  • 1/2 - ca 1 dl ströbröd
  • olivolja (att ringla över)
  • färsk timjan