Vegansk mac and cheese

3
0
Vegansk mac and cheese

Vegansk mac and cheese? Är det ens möjligt? Javisst! Havrebaserad matlagningsgrädde med ostsmak fixar smaken tillsammans med timjan, vitlök och rostad lök i denna klassiska vardagsrätt.

Vegansk mac and cheese

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (4 port motsvarar ca 300 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olivolja (till stekning)
5 timjankvistar
1 msk lökpulver
1 tsk rökt paprikapulver
1/3 tsk vitpeppar
1/2 tsk salt
2 förp havrebaserad matlagningsgrädde med ostsmak (à 250 ml)
några ringar av gul lök (till dekoration)
ca 1/2 - 1 dl ströbröd
olivolja (att ringla över)
färsk timjan

För alla

Kontrollera noga innehållet i den växtbaserade matlagningsgrädden och de panerade lökringarna.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta, växtbaserad matlagningsgrädde, ströbröd och uteslut lökringar.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Aito.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer