Vegansk pastasås med champinjoner

Finns det något godare än en krämig, härlig pasta. Denna variant med champinjoner är enkel, snabb , smakrik och dessutom vegansk. Krämigheten kommer från en växtbaserad fraiche.

Ingredienser
4 portioner
500 g pasta
1 gul lök
300 g champinjoner
50 g soltorkade tomater
rapsolja (till stekning)
2 dl växtbaserad crème fraiche
1 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
Till servering
veganskt ostalternativ (gärna veganparmazano eller gör egen se recept i tips)
färsk timjan
ev 300 g kokta haricots verts (bönor)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stGör denna ofta den får ⭐⭐⭐⭐⭐
Charlotta
👍
Charlotta
Super god! Viktigt med en bra vegansk ost! <—Avgörande Gott med sojabitar från hälsanskök!
Julia
Har provat mitt eget recept som är liknande, men där jag använder ej grönsaksbuljong men använder mycket vitlök när man steker svamp o lök. Innan jag lägger i creme fraische, tillägger jag oxå mycket fryst spenat o rör tills det smälter. I slutet kryddar jag med curry, men bara så att det blir lite gul ton i färgen ;)
Inga
Jag hade i vanlig lätt creme fraiche samt en skvätt kantarellfond och sambal oelek. Det var ganska gott. Nästa gång tänker jag använda mer koncentrerad fond för mer smak. I slutet klippte jag ner gårdagens rester av färskpastan och rörde runt, helt klart godkänt.
Carola
Gott, men lite små portioner av såsen.
Elin
Fantastiskt gott!
Josefine
Ganska gott men ingen favorit
Kim
Lite lustig fråga kanske, men var är skålarna från, på omslagsbilden?
Caroline
Hej Caroline! Ja, visst är det fina skålar! Tyvärr kan jag inte se varifrån skålarna kommer ifrån. Hälsningar Elina
ICA-köket
Väldigt gott och enkelt!
Lina