UNDER 60 MIN | Medel

Schnitzel på julskinka med syrad gurka

Har du rester av julskinka? Använd dem i nya rätter och prova vårt recept på krispig schnitzel på julskinka serverad med syrad gurka, kokt ris, chilimajonnäs och koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Syrad gurka: Skiva gurkan tunt. Blanda med vinäger, socker och salt.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs och sriracha.
  4. Schnitzel: Vänd skinkan först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Stek i smör och rapsolja tills de är gyllene och krispiga.
  5. Till servering: Servera schnitzeln med chilimajonnäsen, gurkan och ris. Toppa med sesamfrön och koriander.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Syrad gurka
  • 1 liten gurka (à ca 200 - 250 g)
  • 2 msk ris- eller vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 4 port ris
Chilimajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • ca 1 msk srirachasås
Schnitzel
  • 4 skivor julskinka
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • ca 1 msk smör
  • ca 1 msk rapsolja
Till servering
  • rostade sesamfrön
  • färsk koriander