Vegansk gubbröra på knäcke

Somrig vegansk version av gubbröra med champinjoner. Härligt krämig med fräsch smak av dill och rödlök. Servera på knäckebröd och garnera generöst med dill och gräslök. Smakar ljuvligt!

Ingredienser
6 portioner
6 fasta potatisar
200 g färska champinjoner
2 krm malen nejlika
2 krm malen kanel
2 krm malen kryddpeppar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
Kräm
3 dl växtbaserad crème fraiche
1/2 finhackad rödlök
2 msk finskuren färsk gräslök
2 msk finskuren färsk dill
salt
peppar
Till servering
knäckebröd
dill och gräslök (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stFör mycket smak av julkryddorna.
Caroline
Hur lång hållbarhet är det på denna rätt?
Lena
Jättegott! Äntligen ett smarrigt alternativ till sill.
Karina