Vegansk gubbröra på knäcke

Betyg 4.5 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Vegansk gubbröra på knäcke

Somrig vegansk version av gubbröra med champinjoner. Härligt krämig med fräsch smak av dill och rödlök. Servera på knäckebröd och garnera generöst med dill och gräslök. Smakar ljuvligt!

Vegansk gubbröra på knäcke

Ingredienser

6 portioner
6 fasta potatisar
200 g färska champinjoner
2 krm malen nejlika
2 krm malen kanel
2 krm malen kryddpeppar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger

Kräm

3 dl växtbaserad crème fraiche
1/2 finhackad rödlök
2 msk finskuren färsk gräslök
2 msk finskuren färsk dill
salt
peppar

Till servering

knäckebröd
dill och gräslök (till garnering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • För mycket smak av julkryddorna.

    Caroline

  • Hur lång hållbarhet är det på denna rätt?

    Lena

  • Jättegott! Äntligen ett smarrigt alternativ till sill.

    Karina

Testa liknande recept

  • Vegogubbröra
    Betyg 4.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Caribbean-rub
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladkaka med pepparkakssmak
    Betyg 4.1 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk blodpudding
    Betyg 3.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad