Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Janssons frestelse i miniformar

Ett tjusigt recept på Janssons frestelse i miniformat att servera vid festliga tillfällen. Du gör rätten av bland annat potatis, lök, ansjovis, smör och grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen innan: Skala och strimla potatis och lök. Hacka ansjovisen grovt.
  2. Blanda alla ingredienser (inklusive ansjovisspad) i en kastrull. Koka försiktigt på låg värme tills potatisen är nästan mjuk. Rör försiktigt emellanåt så att potatisen inte bränner fast. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp blandningen i ugnssäkra smorda portionsformar och låt svalna. Ställ kallt över natten.
  4. Vid servering: Sätt ugnen på 225° C.
  5. Täck ytan med lite grädde och gratinera i ugnen tills ytan blir gyllene.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg potatis
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk ansjovis + spad (à 125 g)
  • ev salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde (spara lite till servering)
Lägg till i inköpslistan