Vegansk fiskgratäng med tofu

Tofu, tångcaviar och havregrädde är några av hemligheterna till denna vegetariska variant av den svenska klassikern fiskgratäng. Med purjolöksstuvningen får du till den rätta smaken och potatismoset blir som grädden på moset helt enkelt. 100 % fritt från animaliska produkter, mums!

Ingredienser
4 portioner
2 paket naturell fast tofu (à 250 g)
2 msk tångcaviar
några kvistar dill
Purjolöksstuvning
1 stor purjolök
2 msk mjölkfritt matfett
4 dl havregrädde
3 msk tångcaviar
1 1/2 msk ljus sojasås
salt
svartpeppar
2 msk vetemjöl
juice från 1/2 citron
1/2 dl färsk hackad dill
Potatismos duchesse
1 kg mjölig potatis
75 g mjölkfritt matfett
3 msk spad från kikärter
2 dl havregrädde
1/2 tsk muskotnöt
salt
vitpeppar
1/2 tsk gurkmeja
Till garnering
dillkvistar
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stVerkligen jättegod! Detta kommer bli ett återkommande rätt hos oss.
Petra
Väldigt god. Över en halv liter havregrädde hjälper till. Svårt misslyckas då 😉
Birgitta
Riktigt god! Klart värt det lilla pysslet att få ihop den
Helen
Helt fantastisk gratäng! Såå god. Det lilla extra jag gjorde var att marinera tofun i noriblad och vatten i ca en halvtimme innan och la till en matsked vegiar i såsen. Detta gjorde det extra fiskigt!
Malin
Tycker absolut att den ska heta vegansk fiskgratäng (svar på en tidigare kommentar)! Då förstår ju alla vad det är meningen att den ska likna i smak. En tofugratäng kan ju smaka vad som helst. Väldigt god maträtt! Orkade inte spritsa moset så det åt jag vid sidan om. :)
Magda
Lätt att laga och otroligt smakrikt.
Tiina
Man kan inte säga fiskgratäng när den inte innehåller fisk! Kalla den tofugratäng isf.
Lisa
Såååå god
Jasmine
Underbart gott och mycket uppskattat utav barnen.
Lina
Fantastiskt gott!! Maken åt en fiskgratäng och jag denna. Han smakade och tyckte denna var godare. kan verkligen rekommendera receptet
Annika