Vegansk chokladtårta

45
7
Vegansk chokladtårta

Baka en festlig vegansk chokladtårta – perfekt när du ska fira en födelsedag eller högtid och vill bjuda på en vegansk tårta! Har varvas lager av saftig vegansk chokladkaka med vegansk chokladkräm gjord på sojabaserad grädde och mörk choklad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Vegansk chokladtårta

Ingredienser

ca 20 bitar

Chokladkaka

4 1/2 dl
strösocker
1 1/2 dl
ljus sirap
3 dl
neutral rapsolja (+ extra till formen)
7 1/2 dl
vetemjöl
4 1/2 tsk
bakpulver
2 1/4 dl
kakao
3 tsk
vaniljsocker
6 dl
havredryck

Chokladkräm

4 1/2 dl
sojabaserad vispbar grädde
400 g
vegansk mörk choklad

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Har du bara en form? Grädda en tårtbotten i taget, alltså en tredjedel av smeten.

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Lyssa

2021-09-06

Jag använde receptet precis som det står, och det fungerade utmärkt! Jag delade bottnarna och hade körsbärsås/sylt i mitten, och dekorerade den färdiga tårtan med mängder av hallon. Fina färger, och syran från hallonen hjälper att balansera den mäktiga choklad smaken. PS alla glömde att tårtan var vegansk!

Caroline

2021-06-04

Är det någon som tesat att lägga ihop denna tårta dagen innan eller kanske tom. fryst den antingen kakan för sig eller om någon testat att frysa den som den är - helt ihoplagd ? Tänker att soya produkter ofta blir rinniga efter ett tag..men hade behöft förbereda en tårta... gärna med frysmöjlighet alt. dagen innan...

Marie-fe

2021-05-11

@Axelina, jag bakade med glutenfri mjölmix. Gick finfint.

Näringsvärde per portion

Energi 2100 KJ / 502 kCal
Fett 26 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept