Vegansk chokladtårta

Baka en festlig vegansk chokladtårta – perfekt när du ska fira en födelsedag eller högtid och vill bjuda på en vegansk tårta! Har varvas lager av saftig vegansk chokladkaka med vegansk chokladkräm gjord på sojabaserad grädde och mörk choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Ingredienser
ca 20 bitar
Chokladkaka
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
3 dl neutral rapsolja (+ extra till formen)
7 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 tsk bakpulver
2 1/4 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
6 dl havredryck
Chokladkräm
4 1/2 dl sojabaserad vispbar grädde
400 g vegansk mörk choklad
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2100 KJ / 502 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein5 g
Kommentarer
Blev fantastisk och älskades av alla! Jag fick en mental kris när chokladkrämen aldrig tjocknade (kanske gör att jag hade 7 för mycket grädde i förhållande till choklad), men en kockkompis tipsade om att den dels måste få svalna och kan tjocka till sig, men också att ställa den i frysen. Det gjorde susen och vi kunde göra klart tårtan.
Markus
2025-05-03Kakan tar ej 30 minuter i ugnen, snarare närmare en timme. Och chokladkrämen kommer jag behöva vispa med elvisp för den ska bli lika fin som på er bild. Gjort en sylt på havtorn samt vaniljkräm för att inte det ska bli för mycket med choklad. Tårtan ska ätas idag då min dotter fyller år och är mjölkprotein allergiker!
Alice
2024-12-19Vilken storlek på fprm?
Anita
2024-05-12Hej Anita! ca 18 cm i diameter används till det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-05-13