Vattenmelon med yoghurt och Za´atar

1
0
Vattenmelon med yoghurt och Za´atar

Saftig vattenmelon, krämig yoghurt och kryddig za’taar – en himmelskt god kombination som passar lika bra till efterrätt som del av en buffé. Eller varför inte som en somrig frukost? Za’taar är en kryddblandning av oregano, timjan, citron och sesamfrön med ursprung i Mellanöstern.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Vattenmelon med yoghurt och Za´atar

Ingredienser

6-8
1
vattenmelon (à ca 1 kg)
1 dl
myntablad
4 dl
tjock yoghurt (minst 10%)
1 msk
Za´atar (se länk under steg 2, alternativt blanda oregano och rostade sesamfrön med en skvätt citron)
-
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri, tjock yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port.

Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 572 KJ / 137 kCal
Fett 6 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 16 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept