Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Vattenmelon med yoghurt och Za´atar

Saftig vattenmelon, krämig yoghurt och kryddig za’taar – en himmelskt god kombination som passar lika bra till efterrätt som del av en buffé. Eller varför inte som en somrig frukost? Za’taar är en kryddblandning av oregano, timjan, citron och sesamfrön med ursprung i Mellanöstern.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva melonen och skär fruktköttet i bitar och lägg på ett fat. Strö över mynta.
  2. Lägg yoghurten i en skål och toppa med Za’atar och olivolja. Doppa melonen i yoghurten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri, tjock yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 vattenmelon (à ca 1 kg)
  • 1 dl myntablad
  • 4 dl tjock yoghurt (minst 10%)
  • 1 msk Za´atar (se länk under steg 2, alternativt blanda oregano och rostade sesamfrön med en skvätt citron)
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 572 kJ / 137 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer