Vattenmelon med yoghurt och Za´atar

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Vattenmelon med yoghurt och Za´atar

Saftig vattenmelon, krämig yoghurt och kryddig za’taar – en himmelskt god kombination som passar lika bra till efterrätt som del av en buffé. Eller varför inte som en somrig frukost? Za’taar är en kryddblandning av oregano, timjan, citron och sesamfrön med ursprung i Mellanöstern.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Vattenmelon med yoghurt och Za´atar

Ingredienser

6-8 portioner
1 vattenmelon (à ca 1 kg)
1 dl myntablad
4 dl tjock yoghurt (minst 10%)
1 msk Za´atar (se länk under steg 2, alternativt blanda oregano och rostade sesamfrön med en skvätt citron)
olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port.
Energi572 KJ / 137 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Fryst riven drakfrukt och vattenmelon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melonslush med ingefära och lime
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chiapudding med vattenmelon och rostad kokos
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melondrink
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frozen watermelon
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melonringar med sommarsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga