ÖVER 60 MIN | Enkel

Chiapudding med vattenmelon och rostad kokos

Vattenmelon och chiafrön mixar du enkelt till en uppfriskande chiapudding. Lite honung och rostad kokos gör den extra söt och god. Chiapuddingens läckert djupröda färg blir ett snyggt blickfång på frukost- eller brunchbordet. Enkelt och fräscht.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och skala melonen och skär melonköttet i tärningar. Mixa det med honungen till en puré. Blanda i chiafrön.
  2. Fördela purén i glas. Ställ in glasen i kylen minst en timme, helst över natten.
  3. Topping: Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme. Toppa glasen med vattenmelon och kokos. Garnera med mynta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl tärnad vattenmelon
  • 1 msk honung (eller agavesirap för vegansk)
  • 1 dl chiafrön
Topping
  • 2 dl tärnad vattenmelon
  • 2 msk riven kokos
  • myntablad

Näringsvärde
Per portion

Energi 618 kJ / 147 kCal