Västkustsill

Föredrar du krämig sill? Gör egen västkustsill, även kallad skaldjurssill, där sillfiléerna läggs in med räkor i en krämig sås av crème fraiche och majonnäs som får smak av citron, dill och gräslök. Toppa med vacker rom vid servering. Ett sillrecept som passar fint till både jul, påsk och midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Ingredienser
6-8 portioner
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1/2 dl hackad dill
1/2 dl finskuren gräslök
2 tsk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
150 g skalade räkor (150 g skalade motsvarar ca 500 g med skal)
50 g röd stenbitsrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.
Energi1437 KJ / 344 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein18 g
Kommentarer
7 stHej! Hur många dagar ungefär håller sig denna sill? Undrar eftersom den innehåller räkor.
Anna-lena
Hej Anna-Lena! Den håller sig 2-3 dagar i kylen. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Den blev lika god som den såg ut 🙂👍🏻
Mattias
Kan bara säga smaka denna på ica sätra Gävle grymt gott och jag som inte käkar sill dessutom hon som höjer jag till skyarna alltid så trevligt och hjälpsam mvh Thomas
Thomas
Hej Thomas! Tack för din kommentar! Vad glada vi blir att höra att du gillar både sillen och vår fina personal ute i butiken! ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag har köpt Abbas inläggningssill, fungerar det på samma vis som 5-min sill?
Anna
Hej Anna! Nja, det finns en produkt som heter 5 - minuterssill som tanken är att man ska använda. Men läs på förpackningen, du kan eventuellt använda den du har. Men du kanske måste vattna ur den och du behöver smaksätta och lägga in den i en ättikslag på socker, salt och ättika och sillen behöver stå 1-2 dygn i lagen innan du kan blanda den till denna västkustsill. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Gjorde den förra julen. Blev omtyckt på julbordet. Kommer göras i år igen. Funkade fint på midsommar med👌
Per
Blir en god sill till jul! Tack för att ni skriver "Kontrollera noga innehållet i majonnäsen" Jag tål inte E 415 Xantangummi som kan finnas i majonnäs och stenbitsrom !
Birgitta
Hur länge håller den sig?
Leif