Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Västerbottensoliver

Den klassiska Västerbottensosten, tillsammans med oliver, blir en smakfull lagom kryddstark rätt. En deg av ost, smör, mjöl och kajennpeppar klickar du ut och lägger en oliv i varje. Nygräddade Västerbottenoliver ger en livfull och mäktig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200C.
  2. Sila av spadet från oliverna och lägg oliverna att rinna av på ett hushållspapper.
  3. Rör ihop riven Västerbottensost med osaltat mjukt smör. Blanda sedan ner vetemjöl, kallt vatten och kajennpeppar och blanda väl till en jämn deg.
  4. Klicka ut degen på skärbrädan/ arbetsbänken, 24 klickar (för 24 st), och lägg på en oliv. Förslut degen runt oliverna.
  5. Använd ev lite vatten på fingrarna för att hjälpa degen att fästa bättre. Lägg över oliverna på en bakpappersförsedd ugnsplåt och grädda på mellersta falsen i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(19)

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 1 burk oliver
  • 2 1/2 dl riven Västerbottensost
  • 2 msk osaltad mjukt smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 3 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan