Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Västerbottenskex med dijon

Suveräna munsbitar med topping av till exempel pepparrotssås och rökt renstek. Västerbottenkexen bakas i ugnen och har smak av dijonsenap och den smakrika osten.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Västerbottenkex: Lägg vetemjöl, smör, riven Västerbottensost och dijonsenap i en matberedare. Mixa till en smidig deg.
  3. Gör en avlång rulle av degen, plasta in den och låt ligga kallt ca 30 minuter.
  4. Skär i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.
  5. Toppa varje kex med riven Västerbottensost och baka i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Topping: Lägg ev på 1 klick pepparrotsvisp, 1 liten skiva rökt renstek och timjan.

Ingredienser

Portioner: 15 st
Västerbottenkex
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl riven Västerbottensost + extra till topping
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
Topping
  • ev pepparrotsvisp
  • ev rökt renstek
  • ev timjan
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!