Varmrökt lax med örtagårdssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varmrökt lax med örtagårdssås

Bjud din familj på en klassisk varmrökt lax med len örtagårdssås till middag. På bara en halvtimme tillagar du denna smakrika fiskrätt med smak av syrlig citron och aromatisk dill. Servera laxen med nykokt potatis, din smarriga sås och en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg laxen på ett stort ark aluminiumfolie.
  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Lägg citronskivor och dillkvistar i fiskens buk och vik om folien. Värm laxen på ett serveringsfat mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Sås: Lägg äggulor, senap, örter, salt och peppar i en matberedare eller i en skål. Mixa slätt i matberedaren eller med mixerstav. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle tills såsen är tjock och pösig.
  5. Servera laxen med örtagårdssåsen, kokt färskpotatis och en blandad sallad.

Tips

Värm den varmrökta laxen inlindad i aluminiumfolie ca 15 min i 150º C. Servera med örtkryddad créme fraiche (finns att köpa färdig) och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 varmrökt lax (à ca 1 kg)
  • 1 citron
  • 2 dillkvistar
Sås
  • 2 äggulor
  • 2 msk fransk senap
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl olja
Lägg till i inköpslistan