Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg

Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg

Fina att se på och enkla att äta; två viktiga egenskaper hos en bra plockrätt. De här småpotatisarna fyllda med varmrökt lax och rödbetskvarg är dessutom riktigt goda – vilket kanske är den viktigaste egenskapen, trots allt!

Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg

Ingredienser

8 bufféportioner
16 små potatisar (gärna Amandine)
2 tsk olivolja
2 krm salt
1/2 förp förkokt rödbeta (à 500 g)
1 1/2 dl kvarg (10 %)
1 tsk wasabipasta
salt
2 tsk sesamfrön
2 salladslökar
200 g varmrökt lax i bit

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hoppade över wasabi eftersom jag inte har det hemma. Men det blev gott ändå.

    Maria

  • Receptet verkar intressant, men det går knappast att tärna varmrökt lax i tärningar innan stekning. Jag skulle nog välja att ljumma den försiktigt i mikron eller vanlig ugn.

    Anette

Näringsvärde per bufféportion

Energi788 KJ / 189 kCal
Fett7 g
Salt0.4 g
Kolhydrater20 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Rökta laxsnurror på kavring
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabb paskha
    Betyg 2.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxbollar med soltorkade tomater
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rökt lax på Brittas kavring
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad