Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Canapéer med kräftskagen

De här canapéerna kommer definitivt att uppskattas av dina middagsgäster. Färsk kavring toppas med den mumsiga kräftskagen gjord på majonnäs, crème fraiche, gräslök och lyxig löjrom.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta ut rundlar av brödet ca 4 cm i diameter.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och grovhacka dem. Blanda majonnäs, crème fraiche, gräslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner kräftstjärtarna.
  3. Lägg röran på brödet och garnera med rom och gräslök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller Imat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 12 stycken
  • 6 skivor kavring
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk skuren gräslök
  • citronsaft
  • salt och peppar
  • ca 50 g löjrom eller röd caviar
  • gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?