Halstrad sik med löjromssås

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
0
Halstrad sik med löjromssås

Ett härligt recept på halstrad sik med löjromssås som är Norrbottens moderna landskapsrätt. Du gör den av bland annat sikfilé, timjan, crème fraiche och löjrom. Servera med en smakrik potatissallad!

Halstrad sik med löjromssås

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

1 kg  mandelpotatis
2 msk  olivolja
2 tsk  salt
2 krm  grovmalen svartpeppar
1   rödlök
1 msk  färskpressad citronjuice
4 msk  grovskuren dill
4 msk  olja
100 g  späda salladsblad

Löjromssås

1 dl  crème fraiche
4 msk  löjrom
salt och peppar

Sik

2 tsk  repad timjan
3 tsk  socker
3 tsk  salt
2 krm  peppar
ca 600 g  benfri sikfilé med skinnet kvar
smör

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: but ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skummig soppa på mandelpotatis och gräslök
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelpotatisvåffla med siksallad
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carpaccio på rödbeta med chèvre
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt fisk med syrade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga