Halstrad sik med löjromssås
![Halstrad sik med löjromssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18937/cf_259/halstrad_sik_med_lojromssas.jpg)
Ett härligt recept på halstrad sik med löjromssås som är Norrbottens moderna landskapsrätt. Du gör den av bland annat sikfilé, timjan, crème fraiche och löjrom. Servera med en smakrik potatissallad!
![Halstrad sik med löjromssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18937/cf_259/halstrad_sik_med_lojromssas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
1 kg mandelpotatis
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 rödlök
1 msk färskpressad citronjuice
4 msk grovskuren dill
4 msk olja
100 g späda salladsblad
Löjromssås
1 dl crème fraiche
4 msk löjrom
salt och peppar
Sik
2 tsk repad timjan
3 tsk socker
3 tsk salt
2 krm peppar
ca 600 g benfri sikfilé med skinnet kvar
smör
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: but ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: but ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer