Ett härligt recept på halstrad sik med löjromssås som är Norrbottens moderna landskapsrätt. Du gör den av bland annat sikfilé, timjan, crème fraiche och löjrom. Servera med en smakrik potatissallad!
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
1
kg
mandelpotatis
2
msk
olivolja
2
tsk
salt
2
krm
grovmalen svartpeppar
1
rödlök
1
msk
färskpressad citronjuice
4
msk
grovskuren dill
4
msk
olja
100
g
späda salladsblad
Löjromssås
1
dl
crème fraiche
4
msk
löjrom
salt och peppar
Sik
2
tsk
repad timjan
3
tsk
socker
3
tsk
salt
2
krm
peppar
ca 600
g
benfri sikfilé med skinnet kvar
smör
För alla
Fri från ägg och gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör. Gör mjölkproteinfri: but ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Kommentarer