Halstrad sik med löjromssås

Ett härligt recept på halstrad sik med löjromssås som är Norrbottens moderna landskapsrätt. Du gör den av bland annat sikfilé, timjan, crème fraiche och löjrom. Servera med en smakrik potatissallad!

Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
1 kg mandelpotatis
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 rödlök
1 msk färskpressad citronjuice
4 msk grovskuren dill
4 msk olja
100 g späda salladsblad
Löjromssås
1 dl crème fraiche
4 msk löjrom
salt och peppar
Sik
2 tsk repad timjan
3 tsk socker
3 tsk salt
2 krm peppar
ca 600 g benfri sikfilé med skinnet kvar
smör
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: but ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: but ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer