Halstrad sik med löjromssås

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
0
Halstrad sik med löjromssås

Ett härligt recept på halstrad sik med löjromssås som är Norrbottens moderna landskapsrätt. Du gör den av bland annat sikfilé, timjan, crème fraiche och löjrom. Servera med en smakrik potatissallad!

Halstrad sik med löjromssås

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

1 kg mandelpotatis
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 rödlök
1 msk färskpressad citronjuice
4 msk grovskuren dill
4 msk olja
100 g späda salladsblad

Löjromssås

1 dl crème fraiche
4 msk löjrom
salt
peppar

Sik

2 tsk repad timjan
3 tsk socker
3 tsk salt
2 krm peppar
ca 600 g benfri sikfilé med skinnet kvar
smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skummig soppa på mandelpotatis och gräslök
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelpotatisvåffla med siksallad
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med brynt smör-vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt fisk med syrade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörbakad skrei med mandelpotatis, löjrom och dill
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga