Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Tunnbrödsrulle med krossad potatis och skinka

Mättande tunnbrödsrullar fyllda med potatis, skinka, sallad, purjolök och sås med smak av sweet chili mättar gott såväl hemma som på picknicken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Mosa den grovt.
  2. Blanda skinkan med crème fraiche och chilisås. Skala, pressa i vitlöken och smaksätt med salt och peppar.
  3. Ansa, skölj och skiva purjolöken tunt.
  4. Lägg sallad, potatis, skinkröra och purjolök på brödet och rulla ihop.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen. Kontrollera innehållet i tunnbrödet. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 360 g strimlad, rökt skinka
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1/2 purjolök
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 kruka grönsallad

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2518 kJ / 602 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer