Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tunnbrödsrulle med krossad potatis och skinka

Mättande tunnbrödsrullar fyllda med potatis, skinka, sallad, purjolök och sås med smak av sweet chili mättar gott såväl hemma som på picknicken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Mosa den grovt.
  2. Blanda skinkan med crème fraiche och chilisås. Skala, pressa i vitlöken och smaksätt med salt och peppar.
  3. Ansa, skölj och skiva purjolöken tunt.
  4. Lägg sallad, potatis, skinkröra och purjolök på brödet och rulla ihop.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen. Kontrollera innehållet i tunnbrödet. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 360 g strimlad, rökt skinka
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1/2 purjolök
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 kruka grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2518 kJ / 602 kCal