Varma mackor med svampstuvning

112
5
Varma mackor med svampstuvning

Varma mackor var 70-talets motsvarighet till dagens fredagsmys. Det var TV-mat när den var som enklast och godast. Med en krämig svampstuvning blir dessa mackor både mättande och lite lyxiga, nästan som små pizzor.

Varma mackor med svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
1 l svamp (gärna kantareller)
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
4 skivor bröd
8 skivor ost
2 tomater
1/4 gurka

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt mjöl mot majsstärkelse till redningen och blanda ut med lite vätska innan den tillsätts.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

112

Kommentarer

Benny

2021-11-03

Enkelt och tydligt recept. Blev himmelskt god, tog 2/3 champinjoner och en 1/3 trattkantareller. 5 stjärnor

Maylie

2021-09-15

Väldigt gott! Passar perfekt ihop med blomkålssvamp. Men lite för lång tid i ugnen.

Peter

2020-12-01

Vi skippar ost och ugn. Steker brödskivorna i stället (mycket smör), låter stuvningen bli riktigt tjock och häller den över, helt enkelt. Kör med vanliga, färska champignoner och en gnutta kantarellfond.