Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varma mackor med svampstuvning

Varma mackor var 70-talets motsvarighet till dagens fredagsmys. Det var TV-mat när den var som enklast och godast. Med en krämig svampstuvning blir dessa mackor både mättande och lite lyxiga, nästan som små pizzor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rensa svampen och skär de stora i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  3. Stek svampen och löken i smöret och salta och peppra. Låt all vätska koka in. Strö över mjölet och tillsätt grädden lite i taget under omrörning. Låt koka någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg bröden på en plåt och fördela stuvningen på bröden. Toppa med osten och sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Servera mackorna med tomatklyftor och gurkskivor.

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt mjöl mot majsstärkelse till redningen och blanda ut med lite vätska innan den tillsätts.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l svamp (gärna kantareller)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 skivor bröd
  • 8 skivor ost
  • 2 tomater
  • 1/4 gurka
Lägg till i inköpslistan