Varma mackor med svampstuvning

89
4
Varma mackor med svampstuvning

Varma mackor var 70-talets motsvarighet till dagens fredagsmys. Det var TV-mat när den var som enklast och godast. Med en krämig svampstuvning blir dessa mackor både mättande och lite lyxiga, nästan som små pizzor.

Skriv ut
Varma mackor med svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
1 l
svamp (gärna kantareller)
1
gul lök
2 msk
smör
-
salt
-
peppar
1 msk
vetemjöl
3 dl
vispgrädde
4
skivor bröd
8
skivor ost
2
tomater
1/4
gurka

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt mjöl mot majsstärkelse till redningen och blanda ut med lite vätska innan den tillsätts.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Maylie

2021-09-15

Väldigt gott! Passar perfekt ihop med blomkålssvamp. Men lite för lång tid i ugnen.

Peter

2020-12-01

Vi skippar ost och ugn. Steker brödskivorna i stället (mycket smör), låter stuvningen bli riktigt tjock och häller den över, helt enkelt. Kör med vanliga, färska champignoner och en gnutta kantarellfond.

Kerstin

2020-08-22

Mycket bra Ullagerd

Testa liknande recept