Banan tarte tatin

9
2
Banan tarte tatin

Karamelliserad banan och smördeg, hur kan det bli fel? Det här är en syndigt god och snabbfixad dessert som garanterat gör succé. Servera banan tarte tatinen på stort fat tillsammans med vaniljglass eller en tjock yoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Banan tarte tatin

Ingredienser

6 portioner
1 dl
rörsocker
50 g
smör
1/2 tsk
malen kanel
1 krm
salt
2 msk
mörk rom
4
små bananer
1
rulle färdig smördeg (à 250 g)

Till servering

vaniljglass eller turkisk yoghurt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, smördeg och glass/yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och smördeg. Servera med mjölkproteinfri glass eller sorbet.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i smördegen och välj äggfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Mikael

2021-03-05

Hej kan man göra den sockerfri?

Birgitta

2020-09-15

Helt ok för den som gillar riktigt söta efterrätter. Använde glutenfri smördeg som inte blir lika bladig och frasig vilket drog ned betyget för hela rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 1733 KJ / 415 kCal
Fett 23 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 45 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept