Päroncobbler
Låt inlagda päron ta plats i en ljuvlig kaneldoftande dessert! Cobbler är namnet på den amerikanska typen av paj där frukt eller bär toppas med pajdeg. Namnet sägs komma från pajdegens likheter med kullersten, cobblestones på engelska.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 burk päronhalvor i juice (à ca 400 g)
2 krm kanel
75 g rumstempererat smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. vaniljglass.
Energi1508 KJ / 360 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegott! Enkelt!
Ninni
2023-10-23Kan man använda färska päron?
Maria
2023-10-11Hej Maria! Tack för din fråga. Det går bra att använda färska päron men skär då päronen i lite mindre bitar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-13Enkelt och gästerna tyckte det var gott. Min flöt ut, och blev som ett täcke över päronen.
Margaretha
2023-09-23