Päroncobbler | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päroncobbler

Päroncobbler är en söt och luxuös efterrätt med fyllig smak. Lägg ner frukten i en form täckt med smet och servera din goda, kanelkryddade päronpaj direkt när täcket stelnat och fått vacker färg. Detta är en underbar dessert som kommer bli en succé!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Häll av päronhalvorna. Lägg päronen i botten av en smord, ugnssäker liten form. Strö på kanel.
  3. Rör samman rumsvarmt smör eller margarin och strösocker. Tillsätt ägg, vetemjöl och bakpulver. Rör till en tjock smet och bred över päronen.
  4. Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter, tills smeten har stelnat på ytan och fått fin färg. Hugg in!

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk päronhalvor i juice (à ca 400 g)
  • 2 krm kanel
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 1/3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1434 kJ / 344 kCal