Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
2
Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis

Lysande grillade kycklingfiléer inlindade i parmaskinka. Till kycklingen serverar du en smakrik tonnatopotatis med tonfisk, crème fraiche, kapris och svarta oliver. En ljuvlig måltid med underbara italienska smaker.

Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingfiléer
8   färska salviablad
salt och peppar
8   skivor parmaskinka
1 msk  olja

Tonnatopotatis

1 kg  färskpotatis
1   citron
1   burk tonfisk i vatten
2 dl  crème fraiche
1 msk  kapris
1   vitlöksklyfta
1 krm  svartpeppar
2   tomater
1   rödlök
16   svarta oliver med kärnor
1/2   kruka rucolasallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Vitello betyder kalv på italienska, därför ska man ha kalv istället för kyckling, men såsen heter salsa tonnata inte vitello tonnato potatis.

Lena

2022-02-28

Oliver utan kärnor går lika bra. Då ingredienserna väl inhandlats är det enkelt att tillaga.

Kristina

2006-09-10

Testa liknande recept

Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmarullar med olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillapizza med parmaskinka
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minispett med parmaskinka och butternutpumpa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persika, getost och tomatpizza
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minipizzor med gorgonzolakräm
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga