Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis

Lysande grillade kycklingfiléer inlindade i parmaskinka. Till kycklingen serverar du en smakrik tonnatopotatis med tonfisk, crème fraiche, kapris och svarta oliver. En ljuvlig måltid med underbara italienska smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och koka potatisen.
  2. Lägg salviabladen på kycklingfiléerna, salta och peppra.
  3. Rulla in kycklingen i parmaskinkan till fina små paket. Pensla med lite olja och grilla ca 15 minuter.
  4. Tvätta, riv och pressa citronen.
  5. Häll av vattnet på tonfisken och mixa den med citronsaft, citronskal, crème fraiche, kapris, vitlöksklyfta och svartpeppar till en slät sås.
  6. Skär tomater i grova bitar. Skala och hacka eller klyfta löken. Vänd ihop potatis, sås, tomater och lök.
  7. Garnera med oliver och ruccola och avsluta med några varv på svartpepparkvarnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 färska salviablad
  • salt och peppar
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 msk olja
Tonnatopotatis
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 citron
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 16 svarta oliver med kärnor
  • 1/2 kruka ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info