Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Varma delikatessbaguetter

Smaskigt mellanmål med krämig chèvre och salt parmaskinka, kan det bli bättre? Baguetterna bakas i ugnen tills osten smält och bröden fått fina färger. Kronärtskockor, pinjenötskärnor och soltorkade tomater ger alla bedårande smaker till rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Sätt ugnen på 200°C.
 2. Skär två sneda, längsgående snitt på ovansidan av baguetterna, så att ett V-format "lock" kan lyftas ur.
 3. Dela skockorna och tomaterna i halvor. Dela ost och skinka i mindre bitar, används bacon ska det stekas innan det delas. Rosta pinjenötskärnorna i en torr, het stekpanna.
 4. Tryck ner skockor och tomater i bröden. Fördela ost, skinka och nötkärnor i och över bröden. Lägg bröden på ett ugnssäkert fat, lite skrynklad aliminiumfolie kan hjälpa till att få dem att stå stadigt. Gratinera dem näst högst upp i ugnen tills osten börjar smälta och få fin färg.
 5. Lägg upp ev salladsblad på tallrikarna, lite olja och vinäger sätter extra smak på salladen. Lägg på baguetterna. Eller ät dem som en varmkorv!

Tips

Bake off är ett begrepp som funnits många år inom restaurangbranschen. På senare år har det också blivit allt vanligare i vanliga livsmedelsbutiker med bröd som man själv gräddar färdigt. Sådana baguetter passar bra här.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 4 minibaguette
 • 200 g marinerade kronärtskockor (säljs ofta i lösvikt)
 • 100 g marinerade soltorkade tomater
 • 100 g chèvreost (getost)
 • 100 g parmaskinka (eller bacon)
 • 2 msk pinjenötskärnor
 • ev 150 g blandade salladsblad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer