Varma delikatessbaguetter

Smaskigt mellanmål med krämig chèvre och salt parmaskinka, kan det bli bättre? Baguetterna bakas i ugnen tills osten smält och bröden fått fina färger. Kronärtskockor, pinjenötskärnor och soltorkade tomater ger alla bedårande smaker till rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Ingredienser
4 portioner
4 minibaguette
200 g marinerade kronärtskockor (säljs ofta i lösvikt)
100 g marinerade soltorkade tomater
100 g chèvre (getost)
100 g parmaskinka (eller bacon)
2 msk pinjenötskärnor
ev 150 g blandade salladsblad
Gör så här
Tips
Bake off är ett begrepp som funnits många år inom restaurangbranschen. På senare år har det också blivit allt vanligare i vanliga livsmedelsbutiker med bröd som man själv gräddar färdigt. Sådana baguetter passar bra här.
Har du lagat receptet?
Kommentarer