Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Recept som passar bra till påskmiddagen. Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill gör du av bland annat purjolök, smör, grädde och crème fraiche.

Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Ingredienser

4 portioner
1 liten purjolök
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
4 ägg
4 msk vispgrädde
1 burk ansjovis (à ca 100 g)
1 kruka dill
3 msk crème fraiche

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott! Bytte ut purjon mot schalottenlök. Nästa gång drar jag ner på tiden i ugnen; 40 minuter var alldeles för länge. Serverade vid sidan om sill och potatis som sommarlunch. Så gott det blev!!!

    Carola

Näringsvärde per portion

Energi1168 KJ / 279 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater5.8 g
Protein11.1 g

Testa liknande recept

  • Ansjovisbakad torsk med dill
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med dill- och ansjovissås
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad