Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Varm tomatsoppa med kallrökt lax och gräddfilsdipp

Härlig att ta med i termosen! Varm tomatsoppa med kallrökt lax och gräddfilsdipp. Enkel och smakfull soppa med fenomenalt inslag av kallrökt lax. Servera med en klick gräddfil!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär löken i bitar och mixa tillsammans med burktomater och grönsaksbuljong.
  2. Häll soppan i en kastrull och vispa i tomatpuré och crème fraiche. Koka upp och låt koka sakta i cirka 10 minuter.
  3. Smaka av med socker, salt och peppar och mixa sedan soppan slät och häll upp i en termos.
  4. Strimla lax och packa ner tillsammans med gräddfilsdippen.
  5. Vid servering: Häll soppan i en kåsa, en mugg eller tallrik. Lägg i laxen.

För alla

Fri från gluten och ägg. Kontrollera ingrediensförteckningen för buljongen.
Gör laktosfri: anvämd laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraichen och gräddfilen med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar skalade tomater
  • 1/2 gul lök
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • 100 g kallrökt, strimlad lax
  • gräddfil (dipp)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer