Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Varm potatis- och spenatsallad

Här har du ett komplett tillbehör till steken! Skivor av salladslök blandas med den nykokta varma potatisen och därefter med grann grön bladspenat. Över salladen ringlas raps- eller olivolja och syrlig citronjuice.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisar i generöst saltat vatten. Häll av vattnet, ånga av och låt svalna något.
  2. Strimla salladslökar tunt. Dela eller skiva potatisen, beroende på storlek, i mindre bitar.
  3. Blanda ljummen potatis, salladslök och babyspenat med kallpressad raps- eller olivolja, färskpressad citronjuice, salt och nymalen svartpeppar. Blanda väl. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g små runda potatisar
  • 6 salladslökar
  • 100 g späd bladspenat
  • 1/2 dl kallpressad raps- eller olivolja
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?