Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Varm kycklingsallad med aubergine, fetaost och citron

Härlig och smakrik varm kycklingsallad med aubergine, fetaost och citron. Gör en härlig dressing med bland annat soltorkade tomater, schalottenlök, vitlök, rosmarin och kapris. Servera salladen med kycklingfiléerna och dressingen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala auberginen och skär den i cm-stora tärningar. Stek tärningarna i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra.
  3. Skär fetaosten i tärningar. Riv citronskal och pressa saften ur citronerna. Blanda citronskal och citronsaft med aubergine-, osttärningar och sallad.
  4. Finhacka de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka löken, vitlöksklyftorna och rosmarinblad. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, senap och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  5. Salta och peppra kycklingfiléerna. Grilla dem högt upp i ugnen ca 5-8 minuter per sida. De är genomstekta när köttsaften är genomskinlig utan rosa inslag.
  6. Arrangera salladen och kycklingfiléerna på tallrikar. Droppa över dressingen och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • 2 citroner
  • sallad (valfri blandad, sköljd och rensad )
  • 4 kycklingbröst
  • salt och peppar
Dressing
  • 2 soltorkade tomater
  • 1 schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 2 msk kapris
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan