Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Varm getost med citrus- och myntahonung

Till ditt tapasbord eller som en annorlunda efterrätt kan du servera denna varma getost med en sås på honung med citrus och mynta. Den smakrika chèvren passar utmärkt ihop med den syrliga såsen som även skänker sötma.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm osten i ugn, 200°C i 4-5 minuter.
  2. Värm samtidigt honungen i kastrull tillsammans med citrusskal och myntablad.
  3. Lägg upp osten på tallrik och skeda honungen över. Servera varmt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd naturell tofu eller ett par skedar Tofutti sojapålägg mjukost naturell i stället för getosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor chèvre (getost), à ca 50 g
  • 1 dl honung (gärna apelsinbloms- eller akaciahonung)
  • 1/2 dl tunna strimlor av av apelsin- och citronskal (skölj frukterna innan du strimlar skalet)
  • färsk eller torkad mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?