Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Varm fiskfärs

Tillsammans med pressad potatis och en sås blir denna varma fiskfärs suveränt god! Vitlök, crème fraiche och oliver ger fisken krämiga smaker. Enkelt, gott och snabbt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina den djupfrysta torsken. Skär den i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt salt, vitpeppar, potatismjöl, soltorkade tomater, oliver och strimlad purjolök. Finfördela. Häll i grädde och mjölk.
  3. Häll smeten i en lätt smord ugnssäker form. Tillaga i ca 20 min.
  4. Blanda lätt crème fraiche med hackad basilika. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Servera med pressad potatis och sås.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), ersätt grädden och mjölken med ris-, soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt.

Tips

Skiva ca 4 tomater och lägg på som garnering (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt djupfryst torsk (à 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 10 soltorkade tomater
  • 10 urkärnade svarta oliver
  • 1 dl purjolök
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 1/2 dl hackad basilika
  • pressad vitlök
  • salt och peppar
  • 4 port potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?