Varm fiskfärs
Tillsammans med pressad potatis och en sås blir denna varma fiskfärs suveränt god! Vitlök, crème fraiche och oliver ger fisken krämiga smaker. Enkelt, gott och snabbt!
Ingredienser
4 portioner
1 pkt djupfryst torsk (à 400 g)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk potatismjöl
10 soltorkade tomater
10 urkärnade svarta oliver
1 dl purjolök
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 burk lätt crème fraiche
1/2 dl hackad basilika
pressad vitlök
salt och peppar
4 port potatis
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), ersätt grädden och mjölken med ris-, soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Skiva ca 4 tomater och lägg på som garnering (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentar
VARNING. Det måste vara nåt fel på receptet. Jag tror inte det skall vara 3 dl mjölk. Det blev smaklöst och geggigt. Tråkigt då ingredienserna var goda. Försökte rädda resterna genom att blanda i ägg och steka smeten som biffar Men det blev bara lite bättre
Anna
2021-03-08