Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grekisk kycklingsallad med feta- och honungsvinägrett

Bjud på en förstklassig grekisk kycklingsallad med inspiration från Medelhavet. Servera tillsammans med feta- och honungsvinägrett. Jättegott till lunch eller som en lättare middag en härlig sommarkväll.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva de grillade filéerna i ca 1/2 cm tjocka bitar. Skala och skiva rödlöken
  2. Gör en bädd på varje talllrik av sallad. Lägg på kycklingbitarna i en solformad båge och toppa med skivad rödlök, smulad fetaost och svarta oliver.
  3. Feta- och honungsvinägrett: Blanda olivolja med balsamvinäger, fransk senap, flytande honung, salt och peppar. Smaka av.
  4. Häll över vinägrett efter smak precis före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 grillade kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 romansalladshuvud
  • 300 g färsk spenat
  • ca 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
Feta- och honungsvinägrett
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 1/2 msk flytande honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2283 kJ / 546 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept