Varm choklad på pinne

Betyg 4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Varm choklad på pinne

En lyxigare variant av varmchoklad där du själv bestämmer vad som ska finnas med. Går både att frysa in och användas direkt. Passar även perfekt att ge bort i present med lite cellofanpapper runt, det är alltid uppskattat med hemmagjorda kreationer!

Varm choklad på pinne

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 plopp mjölkchoklad (à 75 g)
4 tsk kakao
ca 2 msk mjölk
1 form för isbitar (gärna stora fack)
matolja (till formen)
4 glasspinnar (fler om facken i formen är små)

Topping

kakao eller godis (gärna ahlgrens bilar)

Till servering

varm mjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Är det den ploppen som är fylld med rinnig kola eller den där chokladkakan som fanns för ett tag sen ni menar? För jag gjorde med den rinniga och det är som att den aldrig stelnar 😅

    Evelina

  • Vad betyder 1 1/2 plopp mjölkchoklad?

    Kersti

    Hej Kersti! Plopp är en typ av chokladgodis fylld med toffee. Du hittar den i godishyllan i alla Ica-butiker. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Lätt gjord och otroligt gott 👍

    Stefanie

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan topping.
Energi699 KJ / 167 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater18 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Chokladmuffins med pollyfluff
    Betyg 3.5 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skumtomtetårta
    Betyg 4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka på burk med Polly
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Enkla cake-pops
    Betyg 4.1 av 5.269 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad