Avokadosoppa med skaldjursbaguette

1
0
Avokadosoppa med skaldjursbaguette

Avokadosoppa med skaldjursbaguette är livfullt och färgrikt. Den kalla avokadosoppan är riktigt fräsch. Baguetten fyller du med den härliga skaldjursröran av kräftor och räkor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Avokadosoppa med skaldjursbaguette

Ingredienser

4 portioner
4 avokador (väl mogna)
8 dl grönsaksbuljong (av tärning eller fond)
2 msk pressad citron- eller limejuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skaldjursbaguette

1 burk kräftstjärtar i lag (à ca 360 g)
ca 100 g skalde räkor eller oskalade räkor (100 g skalade motsvarar 250 g oskalade)
2 - 2 1/2 msk lättmajonnäs
1 dl gräddfil
2 - 2 1/2 msk riven pepparrot
1 krm salt
1 krm svartpeppar
4 stora portionsbröd (t ex minibaguette av fullkornstyp)
salladsblad
citronklyftor
tomat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfria minibaguetter med fiber från Semper.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot t ex Sour Supreme (innehåller soja) och använd äkta majonnäs samt mjölkfritt matfett. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg och äggfri specialmajonnäs eller enbart gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer