Avokadosoppa med skaldjursbaguette

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Avokadosoppa med skaldjursbaguette

Avokadosoppa med skaldjursbaguette är livfullt och färgrikt. Den kalla avokadosoppan är riktigt fräsch. Baguetten fyller du med den härliga skaldjursröran av kräftor och räkor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Avokadosoppa med skaldjursbaguette

Ingredienser

4 portioner
4   avokador (väl mogna)
8 dl  grönsaksbuljong (av tärning eller fond)
2 msk  pressad citron- eller limejuice
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Skaldjursbaguette

1   burk kräftstjärtar i lag (à ca 360 g)
ca 100 g  skalde räkor eller oskalade räkor (100 g skalade motsvarar 250 g oskalade)
2 - 2 1/2 msk  lättmajonnäs
1 dl  gräddfil
2 - 2 1/2 msk  riven pepparrot
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
4   stora portionsbröd (t ex minibaguette av fullkornstyp)
salladsblad
citronklyftor
tomat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfria minibaguetter med fiber från Semper.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot t ex Sour Supreme (innehåller soja) och använd äkta majonnäs samt mjölkfritt matfett. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg och äggfri specialmajonnäs eller enbart gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ginmust
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pollo tonnato
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftpaj
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga