Avokadosoppa med skaldjursbaguette
Avokadosoppa med skaldjursbaguette är livfullt och färgrikt. Den kalla avokadosoppan är riktigt fräsch. Baguetten fyller du med den härliga skaldjursröran av kräftor och räkor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
4 portioner
4 avokador (väl mogna)
8 dl grönsaksbuljong (av tärning eller fond)
2 msk pressad citron- eller limejuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skaldjursbaguette
1 burk kräftstjärtar i lag (à ca 360 g)
ca 100 g skalde räkor eller oskalade räkor (100 g skalade motsvarar 250 g oskalade)
2 - 2 1/2 msk lättmajonnäs
1 dl gräddfil
2 - 2 1/2 msk riven pepparrot
1 krm salt
1 krm svartpeppar
4 stora portionsbröd (t ex minibaguette av fullkornstyp)
salladsblad
citronklyftor
tomat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer