Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Avokadotoast-cocktail

Avokadotoast omvandlad till cocktail med ingredienser som grönkål, lime och sockerlag. Fullända cocktailen genom att doppa glasets kant i en blandning av brödsmulor, salt och chilipulver.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker och vatten. Låt svalna helt. Mixa sockerlagen med grönkålen. Sila genom en finmaskig sil och ställ i kylen.
  2. Blanda panko, flingsalt och chilipulver. Använd en lime för att blöta kanten på cocktailglasen, doppa i pankoblandningen och ställ in glasen i frysen. 
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokado och vodka slätt och sila genom en finmaskig sil. Ställ i kylen. 
  4. Skaka avokadovodka, grönkålssockerlag och limejuice med is i
 en drinkshaker eller glasburk med lock. Sila ner i de frostade cocktailglasen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl hackad grönkål
  • 2 msk panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 msk flingsalt
  • 1 krm chilipulver
  • 1 avokado
  • 1 1/2 dl vodka
  • 1/2 dl färskpressad limejuice
  • is
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 965 kJ / 249 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer