Glühwein – Varmt kryddigt vin
Glühwein är tyskarnas varma vindryck som är en variant på glögg. Den varma, kryddiga drycken blandar du enkelt ihop själv med rödvin, juliga kryddor, socker och apelsin.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
6 glas
1 flaska rött vin (750 ml)
1 kanelstång
1/2 tsk hela kardemummakärnor
3 kryddnejlikor
4 msk strösocker
1 apelsin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi598 KJ / 144 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater12 g
Protein0.2 g
Kommentar
Är det sant att det ska sjuda i 20 minuter? Då försvinner väl all alkohol… Kan man ta alkoholfritt i stället?
Elisabet
2024-11-25Hej Elisabeth! Om du sjuder och inte kokar så försvinner inte så mycket alkohol. Och självklart kan du ta alkoholfritt också. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26