Glühwein – Varmt kryddigt vin

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Glühwein – Varmt kryddigt vin

Glühwein är tyskarnas varma vindryck som är en variant på glögg. Den varma, kryddiga drycken blandar du enkelt ihop själv med rödvin, juliga kryddor, socker och apelsin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Glühwein – Varmt kryddigt vin

Ingredienser

6 glas
1 flaska rött vin (750 ml)
1 kanelstång
1/2 tsk hela kardemummakärnor
3 kryddnejlikor
4 msk strösocker
1 apelsin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Är det sant att det ska sjuda i 20 minuter? Då försvinner väl all alkohol… Kan man ta alkoholfritt i stället?

Elisabet

2024-11-25

Hej Elisabeth! Om du sjuder och inte kokar så försvinner inte så mycket alkohol. Och självklart kan du ta alkoholfritt också. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-26

Näringsvärde per portion

Energi598 KJ / 144 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater12 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Varm äppelmust
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig muskovadoglögg
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vin chaud
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och ingefärsglögg
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rykande kryddte
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga