Apelsin- och ingefärsglögg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsin- och ingefärsglögg

Apelsin- och ingefärsglögg värmer gott på mörka vinterkvällar. Äppeljuice, honung, skivade apelsiner och ingefära är några av ingredienserna som sprider juldoft i köket.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda äppeljuice, sköljda skivade apelsiner, honung, kanelstänger, lätt stötta kardemummakärnor och färsk ingefära i bitar (gärna krossade) i en kastrull. Låt sjuda försiktigt i 10-15 minuter.
  2. Sila av och servera varm med en kanelstång som dekoration. Den går bra att spetsa med vodka för den som vill. Eller varför inte prova precis som den är mot höstens och vinterns förkylningar?

Tips

För alla frusna bjuder vi på en värmande äppel- och apelsindryck som också passar som alkoholfritt alternativ till glöggen.

För lite mer klös kan man riva ingefäran.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 liter äppeljuice
  • 2 1/2 sköljda skivade apelsiner
  • 3 msk honung
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk lätt stötta kardemummakärnor
  • 5 cm färsk ingefära i bitar (gärna krossade)
Lägg till i inköpslistan