Apelsin- och ingefärsglögg

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
0
Apelsin- och ingefärsglögg

Apelsin- och ingefärsglögg värmer gott på mörka vinterkvällar. Äppeljuice, honung, skivade apelsiner och ingefära är några av ingredienserna som sprider juldoft i köket.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Apelsin- och ingefärsglögg

Ingredienser

1 l
1   liter äppeljuice
2 - 2 1/2   sköljda skivade apelsiner
3 msk  honung
3   kanelstänger
1 tsk  lätt stötta kardemummakärnor
5 cm  färsk ingefära i bitar (gärna krossade)

Gör så här

Tips

För alla frusna bjuder vi på en värmande äppel- och apelsindryck som också passar som alkoholfritt alternativ till glöggen.

För lite mer klös kan man riva ingefäran.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Äppeljuiceglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinglögg
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kylig äppelglögg
Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartvinbärsglögg
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga