Apelsin- och ingefärsglögg

18
0
Apelsin- och ingefärsglögg

Apelsin- och ingefärsglögg värmer gott på mörka vinterkvällar. Äppeljuice, honung, skivade apelsiner och ingefära är några av ingredienserna som sprider juldoft i köket.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Apelsin- och ingefärsglögg

Ingredienser

1 l
1 liter äppeljuice
2 - 2 1/2 sköljda skivade apelsiner
3 msk honung
3 kanelstänger
1 tsk lätt stötta kardemummakärnor
5 cm färsk ingefära i bitar (gärna krossade)

Gör så här

Tips

För alla frusna bjuder vi på en värmande äppel- och apelsindryck som också passar som alkoholfritt alternativ till glöggen.

För lite mer klös kan man riva ingefäran.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer