Kylig äppelglögg

11
0
Kylig äppelglögg

Att göra egen glögg är ingen större konst. Den här äppelglöggen är dessutom alkoholfri, men har ändå en djup och rätt vuxen smak. Godast är den rejält kyld med vackra röda bär som lyser upp tillsammans med äppelklyftor och myntablad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Kylig äppelglögg

Ingredienser

ca 1 l
2 stora röda äpplen (gärna aroma)
3 dl konc äppeljuice
5 dl alkoholfritt vitt vin
3 dl vatten
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor

Till servering

äppelklyftor
myntablad
frysta röda bär (t ex vinbär, tranbär och /eller lingon)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Tips

Vill du hellre göra stark äppelglögg, spetsa glöggen med t ex calvados och byt ut alkoholfritt vin mot vanligt vin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 360 KJ / 86 kCal
Fett 1 g
Salt 1 g
Kolhydrater 12 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden