Kylig äppelglögg

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
0
Kylig äppelglögg

Att göra egen glögg är ingen större konst. Den här äppelglöggen är dessutom alkoholfri, men har ändå en djup och rätt vuxen smak. Godast är den rejält kyld med vackra röda bär som lyser upp tillsammans med äppelklyftor och myntablad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Kylig äppelglögg

Ingredienser

ca 1 l
2   stora röda äpplen (gärna aroma)
3 dl  konc äppeljuice
5 dl  alkoholfritt vitt vin
3 dl  vatten
2   kanelstänger
1 tsk  kardemummakärnor

Till servering

äppelklyftor
myntablad
frysta röda bär (t ex vinbär, tranbär och /eller lingon)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Tips

Vill du hellre göra stark äppelglögg, spetsa glöggen med t ex calvados och byt ut alkoholfritt vin mot vanligt vin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi360 KJ / 86 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater12 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

Apelsinglögg
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppeljuiceglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Isad äppelglögg
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och ingefärsglögg
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig muskovadoglögg
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga