Kylig äppelglögg
Att göra egen glögg är ingen större konst. Den här äppelglöggen är dessutom alkoholfri, men har ändå en djup och rätt vuxen smak. Godast är den rejält kyld med vackra röda bär som lyser upp tillsammans med äppelklyftor och myntablad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
ca 1 l
2 stora röda äpplen (gärna aroma)
3 dl konc äppeljuice
5 dl alkoholfritt vitt vin
3 dl vatten
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
Till servering
äppelklyftor
myntablad
frysta röda bär (t ex vinbär, tranbär och /eller lingon)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är per dl.
Gör så här
Tips
Vill du hellre göra stark äppelglögg, spetsa glöggen med t ex calvados och byt ut alkoholfritt vin mot vanligt vin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi360 KJ / 86 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater12 g
Protein0.1 g
Kommentarer