ÖVER 60 MIN | Enkel

Kryddig muskovadoglögg

Att göra egen glögg behöver inte vara krångligare än att tillsätta goda julkryddor till ett gott vin. Den här muscavadoglöggen får förutom socker sällskap av kanel, kardemumma och färsk ingefära. Varmt och kryddigt till julminglet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 75 cl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm upp utan att koka. Låt dra övertäckt över natten.
  2. Sila av. Värm vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 75 cl
  • 1 flaska, torrt vitt vin
  • 1 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 2 cm skivad, färsk ingefära
  • 1 kanelstång

Näringsvärde
Per portion

Energi 591 kJ / 142 kCal