Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm clementinglögg med stjärnanis

En kryddig glöggvariant utan alkohol. Pressa clementiner (apelsiner går förstås också bra) och värm med kanel, pomerans, kardemumma och stjärnanis. Härligt efter vinterpromenader och till glöggfest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa clementinerna och värm saften tillsammans med kryddorna och vattnet. Låt sjuda i 5-10 minuter. Smaka eventuellt av med socker.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per portion (4 portioner är ca 5 dl.).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg clementiner eller apelsiner eller apelsinjuice (1 kg clementiner/apelsiner motsvarar 5 dl apelsinjuice)
  • 4 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 pomeransskal
  • 10 kardemummakärnor
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 518 kJ / 123 kCal