Varm clementinglögg med stjärnanis
En kryddig glöggvariant utan alkohol. Pressa clementiner (apelsiner går förstås också bra) och värm med kanel, pomerans, kardemumma och stjärnanis. Härligt efter vinterpromenader och till glöggfest!
Ingredienser
4 portioner
1 kg clementiner eller apelsiner eller apelsinjuice (1 kg clementiner/apelsiner motsvarar 5 dl apelsinjuice)
4 stjärnanis
1 kanelstång
2 pomeransskal
10 kardemummakärnor
1 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion (4 portioner är ca 5 dl.).
Energi518 KJ / 123 kCal
Fett0.3 g
Kolhydrater25.5 g
Protein2.3 g
Kommentar
Lät den stå på lägsta värmen i 30 min, så kryddorna kom fram. Sötade med c:a 2 msk honung istället för socker. Det här blir en ny tradition.
Åsa
2023-12-23