Varm clementinglögg med stjärnanis

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
1
Varm clementinglögg med stjärnanis

En kryddig glöggvariant utan alkohol. Pressa clementiner (apelsiner går förstås också bra) och värm med kanel, pomerans, kardemumma och stjärnanis. Härligt efter vinterpromenader och till glöggfest!

Varm clementinglögg med stjärnanis

Ingredienser

4 portioner
1 kg clementiner eller apelsiner eller apelsinjuice (1 kg clementiner/apelsiner motsvarar 5 dl apelsinjuice)
4 stjärnanis
1 kanelstång
2 pomeransskal
10 kardemummakärnor
1 dl vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Lät den stå på lägsta värmen i 30 min, så kryddorna kom fram. Sötade med c:a 2 msk honung istället för socker. Det här blir en ny tradition.

Åsa

2023-12-23

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion (4 portioner är ca 5 dl.).
Energi518 KJ / 123 kCal
Fett0.3 g
Kolhydrater25.5 g
Protein2.3 g

Testa liknande recept

Granatäppelglögg
Betyg 2.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddig äggtoddy
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cranberryglögg med julsmak
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitvinsglögg utan vanligt socker
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glögg
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga