Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Varm ägg- & potatissallad med bacon

I det här receptet på varm ägg- & potatissallad med bacon gör du en fräsch och franskinspirerad potatissallad med härliga smaker som du blandar med knaperstekt bacon och serverar med skinka. En utsökt och lite lättare måltid som passar till lunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och håll varmt.
  2. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka äggen i 6 minuter. Skala äggen försiktigt när de fortfarande är varma.
  3. Grovstrimla och knaperstek baconet.
  4. Vispa ihop senap, olja och vinäger i en stor skål. Klyfta ner den varma potatisen och äggen.
  5. Vänd ner bacon, purjolök och persilja. Blanda försiktigt. Salta och krydda generöst med nymalen svartpeppar.
  6. Till servering: Servera med kokt/rökt skinka eller bröd och spröda salladsblad.

Tips

Detta är en jättegod sallad som passar utmärkt till julskinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g potatis
  • 4 ägg
  • 140 g skivad bacon
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 dl grovhackad persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • kokt/rökt skinka eller bröd
  • spröda salladsblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?