Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vårligt fräsch laxsallad

En god och fräsch sallad sitter sällan fel. Testa det här receptet på en härlig laxsallad med smaker av sockerärter, endiver, rättika och slanggurka. Servera salladen med en god dressing av bland annat dijonsenap.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Blanda dressingen och smaka av den. Pimenton ger stark smak medan röd paprika blir mildare.
  2. Koka sockerärterna hastigt enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Lägg upp sköljda och väl avrunna salladsblad vackert på ett stort fat. Fördela bitar av laxen samt sockerärterna över fatet.
  4. Skala rättikan och tunnskiva den med hjälp av osthyveln. Hyvla även gurkband som rullas till garnering.
  5. Fördela det mesta av dressingen över laxen. Lägg upp rättiks- och gurkbanden. Häll över resten av dressingen. Servera med vitt bröd.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 400 g frysta sockerärtor
  • 1 huvud frisésallad eller isbergssallad
  • 1/2 rosésalladshuvud
  • 2 endiver
  • ca 300 g kokt lax
  • 1 bit rättika eller rädisor (1 bit rättika motsvarar 1 knippe rädisor)
  • 1/2 slanggurka
Dressing
  • 1/2 dl olja
  • drygt 1 tsk ljus dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk finhackad pimento eller röd paprika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?