Sallad med rökt sik

Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
0
Sallad med rökt sik

Lunch eller middag med rökt fisk går snabbt och lätt att laga och blir utomordentligt gott. Till denna äggsallad med rökt sik serverar du en krämig och smakrik sås på senap, honung och citron. Smaklig måltid!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Sallad med rökt sik

Ingredienser

4 portioner
600 g  varmrökt sik
1   rödlök
3   hårdkokta ägg
15 cm  färsk slanggurka
1 l  plocksallat (gärna frisé- och ekbladssallad)

Citronsenapssås

2 dl  crème fraiche
1 1/2 msk  honung
2 msk  grov fransk senap
1 1/2 msk  nypressad citronsaft
salt
vitpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut västerbottenosten eller byt mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gurkröra
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frisé azur med rökt fisk
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varmrökt fisk med syrade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurk-/papayasallad (Som Tam)
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matjessillfat (buffé)
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelpotatis med balsamvinägerstekt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga