Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med rökt sik

Lunch eller middag med rökt fisk går snabbt och lätt att laga och blir utomordentligt gott. Till denna äggsallad med rökt sik serverar du en krämig och smakrik sås på senap, honung och citron. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa siken. Plocka den i stora bitar.
  2. Skala och skär löken i mycket tunna klyftor. Skala och halvera äggen. Kärna ur och skiva gurkan.
  3. Sås: Blanda crème fraiche, honung, senap och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp salladsbladen. Arrangera lök, ägg, gurka och sikbitar ovanpå. Servera med citronsenapssåsen.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut västerbottenosten eller byt mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g varmrökt sik
  • 1 rödlök
  • 3 hårdkokta ägg
  • 15 cm färsk slanggurka
  • 1 l plocksallat (gärna frisé- och ekbladssallad)
Citronsenapssås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk honung
  • 2 msk grov fransk senap
  • 1 1/2 msk nypressad citronsaft
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan