Sallad med rökt sik

10
0
Sallad med rökt sik

Lunch eller middag med rökt fisk går snabbt och lätt att laga och blir utomordentligt gott. Till denna äggsallad med rökt sik serverar du en krämig och smakrik sås på senap, honung och citron. Smaklig måltid!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Sallad med rökt sik

Ingredienser

4 portioner
600 g varmrökt sik
1 rödlök
3 hårdkokta ägg
15 cm färsk slanggurka
1 l plocksallat (gärna frisé- och ekbladssallad)

Citronsenapssås

2 dl crème fraiche
1 1/2 msk honung
2 msk grov fransk senap
1 1/2 msk nypressad citronsaft
salt
vitpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut västerbottenosten eller byt mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer