Sparrissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparrissallad

Sparrissallad är en krispig och fräsch sallad som dessutom är lättlagad. Spenat, paprika och röd lök gör sparrisen sällskap i skålen. Sparris kokas upp och sjuder endast ett par minuter för att behålla tuggmotståndet.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort ca 1/2 cm av sparrisroten. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull och låt sparrisen sjuda ca 3 minuter.
  2. Ta upp och lägg i iskallt vatten. Häll av vattnet när sparrisen kallnat. Skär den i 2 cm långa bitar.
  3. Skölj, ansa och riv salladen i bitar. Ta bort kärnhuset på paprikan och strimla den. Skala och skiva rödlöken tunt.
  4. Blanda alla ingredienser i en skål.
  5. Servera gärna tillsammans med French dressing.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Förbered
2-3 dagar före: Gör inköp. Gör french dressing.
Dagen före: Ansa och riv salladen, skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller i täta plastpåsar.
Festdagen: Koka sparris. Skär grönsaker.
2 timmar före servering: Blanda ihop sparrissalladen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 knippe grön sparris
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1/2 frisésalladshuvud
  • 80 g spenat
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 rödlök
  • 50 g ärtskott
Lägg till i inköpslistan