Sparrissallad
Sparrissallad är en krispig och fräsch sallad som dessutom är lättlagad. Spenat, paprika och röd lök gör sparrisen sällskap i skålen. Sparris kokas upp och sjuder endast ett par minuter för att behålla tuggmotståndet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
1 knippe grön sparris
1/2 isbergssalladshuvud
1/2 frisésalladshuvud
80 g spenat
1 röd eller gul paprika
1 rödlök
50 g ärtskott
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Förbered
2-3 dagar före: Gör inköp. Gör french dressing.
Dagen före: Ansa och riv salladen, skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller i täta plastpåsar.
Festdagen: Koka sparris. Skär grönsaker.
2 timmar före servering: Blanda ihop sparrissalladen.
2-3 dagar före: Gör inköp. Gör french dressing.
Dagen före: Ansa och riv salladen, skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller i täta plastpåsar.
Festdagen: Koka sparris. Skär grönsaker.
2 timmar före servering: Blanda ihop sparrissalladen.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Såå fräsch sallad. Serverade den till Ugnsbakade rosépepparlax
Ing-marie
2008-04-06