Sparrissallad

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Sparrissallad

Sparrissallad är en krispig och fräsch sallad som dessutom är lättlagad. Spenat, paprika och röd lök gör sparrisen sällskap i skålen. Sparris kokas upp och sjuder endast ett par minuter för att behålla tuggmotståndet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Sparrissallad

Ingredienser

10 portioner
1   knippe grön sparris
1/2   isbergssalladshuvud
1/2   frisésalladshuvud
80 g  spenat
1   röd eller gul paprika
1   rödlök
50 g  ärtskott

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Förbered
2-3 dagar före: Gör inköp. Gör french dressing.
Dagen före: Ansa och riv salladen, skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller i täta plastpåsar.
Festdagen: Koka sparris. Skär grönsaker.
2 timmar före servering: Blanda ihop sparrissalladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Såå fräsch sallad. Serverade den till Ugnsbakade rosépepparlax

Ing-marie

2008-04-06

Testa liknande recept

Grekisk kycklingsallad med feta- och honungsvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sås med rökt lax och sparris
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paj i långpanna med sparris och prästost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig sparrissoppa med laxsmörgås Benedict
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärtrisotto med rostad blomkål och dragon
Betyg 3.2 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga