Sparrissallad

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Sparrissallad

Sparrissallad är en krispig och fräsch sallad som dessutom är lättlagad. Spenat, paprika och röd lök gör sparrisen sällskap i skålen. Sparris kokas upp och sjuder endast ett par minuter för att behålla tuggmotståndet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Sparrissallad

Ingredienser

10 portioner
1   knippe grön sparris
1/2   isbergssalladshuvud
1/2   frisésalladshuvud
80 g  spenat
1   röd eller gul paprika
1   rödlök
50 g  ärtskott

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Förbered
2-3 dagar före: Gör inköp. Gör french dressing.
Dagen före: Ansa och riv salladen, skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller i täta plastpåsar.
Festdagen: Koka sparris. Skär grönsaker.
2 timmar före servering: Blanda ihop sparrissalladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Såå fräsch sallad. Serverade den till Ugnsbakade rosépepparlax

Ing-marie

2008-04-06

Testa liknande recept

Vårsallad med sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårig grönsallad med sparris och pumpadressing
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med vit sparris och ostkräm
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartvinbärsglaserad kyckling med sparrissallad
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga