Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Vårig gremolata

Gremolata är ett rikt tillbehör fullt med smaker från bland annat hackad vitlök, persilja och mynta som sveps in i en härlig olivolja. Tillbehöret är perfekt att använda för att få variation på grilltallriken under vår- och sommarhalvåret.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda finrivet skal av citron, finhackade vitlöksklyftor, hackad bladpersilja och hackad mynta med olivolja.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Gremolata är ett härligt tillbehör till mycket. Här förstärkt med frisk mynta till påsklammet.

Ingredienser

  • skal av 1 citron
  • 1 - 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 dl hackad mynta
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer