Vårig älggryta

Ett underbart recept på vårig älggryta som är en modern landskapsrätt från Värmland. Du gör den krämiga grytan av bland annat älgkött, vitlök, morötter, svartrötter, messmör, crème fraiche och dragon. Servera med pressad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Ingredienser
4 portioner
500 g älgkött (fransyska eller innanlår)
2 l vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
1 persiljerot
4 svartrötter
5 dl vatten
1 msk kon kycklingfond
2 msk dijonsenap
3 msk messmör
2 dl crème fraiche
1/2 dl hackad dragon
1/2 dl hackad persilja
smör
salt
vitpeppar
Gör så här
00:02:00
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stGrytan smakade mycket bra. Jättenöjd. Ändrade följande. Strimlade bogbitar av älg, vilka jag brynte hastigt i stekpanna. Tillagade sedan bitarna med konc buljong i Sous vide (62C, ca 12 timmar). Brynte även rotfrukterna innan de fick koka färdigt. Hade sist i creme fraiche, köttet och köttsaften från Sous vide-påsen. Andelen kött kan ökas i receptet.
Lars
Hej Lars! Mums så gott det låter och tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina
ICA-köket
God annorlunda gryta. Förenklade dock och gjorde direkt i grytan
Jörgen