Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vårgrön soppa

En frisk och fräsch soppa med smak av purjolök, haricots verts, ärtor, oregano och timjan. Soppan är lätt- och snabblagad och passar utmärkt som en lättare lunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, strimla och fräs purjolöken i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten, buljong, bönor, ärter och hackade örter. Koka i 3-5 minuter, tills bönor och ärtor är mjuka. Mixa till en slät puré.
  2. Häll i vin och grädde. Låt soppan koka upp. Smaka ev av med salt. Om soppan är för tjock, häll i lite mer vätska. Garnera gärna med några blad timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 purjolökar
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g haricots verts
  • 250 g gröna ärter
  • 1/2 dl grovklippt färsk oregano
  • 1/2 dl grovklippt färsk timjan
  • 1/2 flaska vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 dl mellangrädde
  • ev salt
  • timjan till garnering
Lägg till i inköpslistan