Vaniljpanacotta med färska bär

Betyg 2.8 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Vaniljpanacotta med färska bär

Vaniljpannacotta, en smarrig efterrätt med färska bär. Lättlagad och festlig - gjord på grädde, yoghurt och honung, tillsammans med en förträfflig smak av äkta vaniljstång. Blanda ner i portionsformar, låt smeten stelna och garnera med färska bär.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Vaniljpanacotta med färska bär

Ingredienser

10 portioner
4 gelatinblad
2 vaniljstänger
4 dl vispgrädde
4 msk honung
6 dl yoghurt med smak av honung
färska bär t ex blåbär, vinbär, jordgubbar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Har gjort en ½ sats, den vart perfekt med 2st gelatinblad... Hmm verkar mysko...

    Anna

  • Jättegod! Jag tog 5 st.gelatinblad istället för 4st. Då stelnade det perfekt.

    Tette

  • 4 gelatinblad räkte inte för att det skulle stelna fick ta totalt 8 blad. Vet ej om det berodde på att fetthalten endast var 2% på yoghurten.

    Lena

Testa liknande recept

  • Yoghurtpanacotta med jordgubbar
    Betyg 3.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Yoghurtpannacotta med jordgubbar
    Betyg 2.9 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannacotta
    Betyg 4.8 av 5.171 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddyoghurtpannacotta
    Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad