Vaniljmoussebakelse med nyponkräm

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
1
Vaniljmoussebakelse med nyponkräm

Vaniljmoussebakelse med nyponkräm är ett recept för den duktige hemmakonditorn. Nyponkrämen och vaniljbavaroisen ska stå i frysen i två timmar, toppa sedan den vackra bakelsen med hyvlad choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Vaniljmoussebakelse med nyponkräm

Ingredienser

12 bitar
6 dl  havregryn
1/2 tsk  bikarbonat
1/2 dl  socker
175 g  rumsvarmt smör
100 g  mörk choklad till garnering

Nyponkräm

4 msk  majsstärkelse (Maizena)
1 dl  vatten
1/2   vaniljstång
1 1/2   gelatinblad
5 dl  nyponsoppa
1/2 dl  socker
färskpressad juice av 1 1/2   citron

Vaniljbavaroise

1/2   vaniljstång
1 1/3 dl  socker
6   äggulor
4   gelatinblad
1 1/2 dl  vispgrädde att koka
1 1/2 dl  mjölk
4 1/2 dl  vispgrädde att vispa

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre från Semper eller Carlshamn.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri grädde och mjölk. Välj ren mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Supergod. Till nästa gång skall jag satsa på lite "starkare" nyponkräm. Den behövs för att det inte skall bli jolmigt.

Cecilia

2011-03-27

Testa liknande recept

Pannacotta med kaffesmak
Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpanacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumlepannacotta
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannacottapaj med sommarbär
Betyg 3.1 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gräddfilspannacotta med apelsin, vanilj och jordgubbsgelé
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommartårta med hallon, nötter och vaniljkräm
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga