Vaniljmoussebakelse med nyponkräm
Vaniljmoussebakelse med nyponkräm är ett recept för den duktige hemmakonditorn. Nyponkrämen och vaniljbavaroisen ska stå i frysen i två timmar, toppa sedan den vackra bakelsen med hyvlad choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
12 bitar
6 dl havregryn
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl socker
175 g rumsvarmt smör
100 g mörk choklad till garnering
Nyponkräm
4 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl vatten
1/2 vaniljstång
1 1/2 gelatinblad
5 dl nyponsoppa
1/2 dl socker
färskpressad juice av 1 1/2 citron
Vaniljbavaroise
1/2 vaniljstång
1 1/3 dl socker
6 äggulor
4 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde att koka
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vispgrädde att vispa
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre från Semper eller Carlshamn.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri grädde och mjölk. Välj ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Supergod. Till nästa gång skall jag satsa på lite "starkare" nyponkräm. Den behövs för att det inte skall bli jolmigt.
Cecilia
2011-03-27