Vaniljmoussebakelse med nyponkräm

Vaniljmoussebakelse med nyponkräm är ett recept för den duktige hemmakonditorn. Nyponkrämen och vaniljbavaroisen ska stå i frysen i två timmar, toppa sedan den vackra bakelsen med hyvlad choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Ingredienser
12 bitar
6 dl havregryn
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl socker
175 g rumsvarmt smör
100 g mörk choklad till garnering
Nyponkräm
4 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl vatten
1/2 vaniljstång
1 1/2 gelatinblad
5 dl nyponsoppa
1/2 dl socker
färskpressad juice av 1 1/2 citron
Vaniljbavaroise
1/2 vaniljstång
1 1/3 dl socker
6 äggulor
4 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde att koka
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vispgrädde att vispa
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:02:00
00:05:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Supergod. Till nästa gång skall jag satsa på lite "starkare" nyponkräm. Den behövs för att det inte skall bli jolmigt.
Cecilia
2011-03-27