Vaniljmoussebakelse med nyponkräm

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vaniljmoussebakelse med nyponkräm

Vaniljmoussebakelse med nyponkräm är ett recept för den duktige hemmakonditorn. Nyponkrämen och vaniljbavaroisen ska stå i frysen i två timmar, toppa sedan den vackra bakelsen med hyvlad choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Vaniljmoussebakelse med nyponkräm

Ingredienser

12 bitar
6 dl havregryn
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl socker
175 g rumsvarmt smör
100 g mörk choklad till garnering

Nyponkräm

4 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl vatten
1/2 vaniljstång
1 1/2 gelatinblad
5 dl nyponsoppa
1/2 dl socker
färskpressad juice av 1 1/2 citron

Vaniljbavaroise

1/2 vaniljstång
1 1/3 dl socker
6 äggulor
4 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde att koka
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vispgrädde att vispa

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:02:00
00:05:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergod. Till nästa gång skall jag satsa på lite "starkare" nyponkräm. Den behövs för att det inte skall bli jolmigt.

    Cecilia

Testa liknande recept

  • Pannacotta med kaffesmak
    Betyg 3.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Yoghurtpanacotta med jordgubbar
    Betyg 3.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dumlepannacotta
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannacottapaj med sommarbär
    Betyg 3.1 av 5.155 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad